Gables Cottage

Architectural Design

Our clients wanted a significant extension to their listed cottage, set in a sensitive position against the boundary of a National Trust property. To avoid dominating the host property, we set the extension down into the site and connected it to the house via an oak-framed glazed link corridor.  The terrace is enclosed by a stepped retaining wall to provide a safe transition to the garden

After obtaining Listed Building Consent and Planning permission, we prepared working drawings and assisted the clients as they project-managed the build themselves.

Project Details

Project
Gables Cottage
Location
Berkshire

Do get in touch

Our principle activity is the design and specification of building work, whether to alter, refit, extend, adapt or refurbish existing buildings – particularly Listed buildings – or to create new homes.

Contact Us